© Adalya Medya 2021

Melek Eller’den depo talebi

Melek Eller Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hülya Su, AK Parti’nin Konyaaltı seçim ofisinde gerçekleşen buluşmada, yardıma muhtaç ailelere ulaştırılmak üzere bağışlanan eşyaları depolayacakları bir depolama noktası talebinde bulundu.

Melek Eller Engelsiz Yaşam Derneği yardım faaliyetlerini hızlandırmak ve seçim öncesi isteklerini dile getirmek üzere AK Parti Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak’ın seçim ofisinde siyasiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerini buluşturdu.  Dernek başkanı Hülya Su, Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü ve Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak’tan ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmak üzere bağışlanan eşyaları depolayacakları bir depo talep etti. Başkan adayı Hakan Tütüncü,  göreve geldiği taktirde sivil toplum kuruluşlarına gereken desteği vereceklerini söyledi.

AK Parti adayları ile sohbet edildi

Ak Parti Konyaaltı İlçe Başkanlığı ve Melek Eller Engelsiz Yaşam Derneği’nin gerçekleştirdiği ortak sohbet programı, Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak’ın seçim koordinasyon merkezinde gerçekleştirildi. Buluşmaya Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak, AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar, Melek Eller Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hülya Su, Melek Eller Derneği Yönetim Kurulu üyesi Yağmur Ecem Su ve Türki Cumhuriyeti vatandaşlarını temsil eden derneklerin temsilcileri katıldı.

‘Çok daha fazla insana ulaşmak istiyoruz’

Sohbet programının açılış konuşmasını yapan Melek Eller Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hülya Su, başkan adaylarından muhtaçlara yardım noktasında çıktıkları bu kutsal yolculukta destek olmaları çağrısında bulundu. Antalya Melek Eller Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Hülya Su, “2019 yılında kurulan derneğin Antalya’da engelsiz bir yaşam hedefiyle yola çıktığını, ihtiyaç sahibi insanlara yardım eli uzatma misyonunu başarı ile yürüttüğünü kaydetti. Başkan Su,  “2024 yılında hayata geçireceğimiz yeni projelerle çok fazla sayıda yardıma muhtaç insana ulaşmak istiyoruz” dedi.

‘Ortak amaç uğruna toplandık’

Hülya Su, “Tüm Erzincanlılar Dostları Derneği, Artuklular Derneği, Kırgızistanlılar Derneği, Uygur Derneği, Kazakistanlılar Derneği başkanlarına katılımları için teşekkür ediyorum. Bizler insani yardımlaşma derneği olarak diğer derneklerle ortak bir amaç uğruna toplandık. Derneğimiz yaş gözetmeksizin, kadın, çocuk, yaşlı, engelli bireyler, şehit aileleri, gazilere, savaş mağdurları, mülteciler gibi insan gruplarına insani yardımlar ulaştırmak üzere kuruldu. 2019 yılından bu yana faaliyet gösteriyoruz. Yerel seçimde taraf olamayız fakat insanların iyiliği için toplandık, onların sesi olmak istiyoruz. Belediyelerden taleplerimiz olacak. Etkinlik yapacağımız zaman alanlara ihtiyacımız olacak. Depo ihtiyacımız var.  Eşya yardımlarını depolamamız gerekiyor. Bunların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması adına sizlerden destek bekliyoruz” dedi.

‘Gazze’ye yardım gönderdik’

Melek Eller Derneği Yönetim Kurulu üyesi Yağmur Ecem Su, “İyilik bulaşıcıdır. Bir anda çok ciddi talepler almaya başladık. Filistin’den, Gazze’den yardım talep edenler bile oldu. Bunları karşılamaya çalışıyoruz. 500’ün üzerinde aileye sadece Ramazan ayında destek verdik. Ev kiralarını ödeyemeyenlerin kiraları ödendi. Alışveriş çekleri, kıyafet yardımı yaptık. Yaklaşık 70-80 selzedeye eşya yardımı yaptık. İşte bu nedenle depo ihtiyacını vurguladık. Biz neden tüm dünyaya açılmayalım. Hep birlikte el ele vererek bunu başarabiliriz” dedi.

Kolpak’tan  Meleklere destek sözü  

AK Parti Konyaaltı İlçe Başkanı Tayfun Bayar ise insanların gönlüne dokunan, sosyal belediyeciliğe değer katan faaliyetlerinden dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti.  Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak ise dernek faaliyetlerine destek sözü vereceğini söyledi. 31 Mart’ta başkan olması halinde hem Antalya hem Konyaaltı’nda farkı vatandaşların hissedeceğini  belirtti. Derneklerin sosyal faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için Çakırlar bölgesinde bir alan oluşturacaklarını söyleyen Kolpak, Melek Eller Derneği’ne bu kapsamda destek sözü verdi. 

‘Bizim tarafımız belli biz sizin yanınızdayız’

Toplumu sivil toplum kuruluşları ile, gönüllü kuruluşla birlikte düşünmeye birlikte yönetmeye gayret etmiş ve bunun en güzel örneklerini göstermiş bir belediye başkanı olduğunu belirten Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, “Diş Hastanesi’nin hemen yanında Neşet Ertaş Sivil Toplum Kuruluşları merkezimiz var. Orada derneklerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza hizmet etsin diye düşünüldü. Dernek 7 kişi ile konuşuyor. 7 iyi niyetli insan biraraya gelip dernek kurabiliyor. Dernekler ne kadar fazlaysa demokratik topluma o derece katkı sağlar. Keşke her 7 kişi dernek kursa, sosyal yardımlaşmamızı ve dayanışmamızı güçlendirecek adımlar atsa. Bu kadar  fazla sayıdaki derneğin her birisine ofis yapabilmek, imkan sunabilmek, belediyenin imkanları ile çok da doğru orantılı bir iş değil ama biz Sivil Toplum Kuruluşları merkezi projesini hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. Hemşehri derneklerimizi de kapsayan bir çalışma bu. Sivil toplum kuruluşlarımıza gelin buraya sembolik bir kira ücreti ile burayı alın diyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları daha fazla olduğu için böyle bir fırsat oluşturacağımızı bilmenizi isterim. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın cansuyu mahiyetinde desteğe ihtiyaçları olduğunu biliyoruz. Büyükşehir Belediyesi imkanları ile daha fazlasını yapacağız. Bizim tarafımız belli biz sizin yanınızdayız. Siz Meleklerimiz olarak elinizden gelen her türlü katkıyı bu güzel şehrin insanlarına ulaştırın, ulaştırın ki gönüller daha şenlensin, yuvalar sıcacık hale gelsin, yüzler gülsün kalpler huzurla dolsun”dedi. Konuşmaların ardından seçim ofisinde dua okundu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER