© Adalya Medya 2021

Maaş krizi büyüyor

Konyaaltı Belediyesi'nden maaşlarını alamayan çalışanlar akşam saatlerinde belediye hizmet binasında toplandı. İşçiler adına konuşan Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan, “Biz seçim değil, geçim derdindeyiz” dedi.

Geçtiğimiz aylarda Konyaaltı Belediyesi’nde yaşanmaya başlayan maaş krizi devam ediyor. Bir süredir maaşlarını almakta zorlanan belediye çalışanları ve sendika yöneticileri akşam saatlerinde Konyaaltı Belediyesi hizmet binasında toplanmaya başladı. Yaşanan gelişmeden haberdar olan CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ve yardımcıları da hizmet binasına gelerek sendika yetkilileri ve işçi temsilcileriyle görüştü. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Esen ve beraberindekiler belediyeden ayrılırken maaşlarını alamadıkları için toplanan çalışanlar basın açıklaması yaptı.

MEMURA VAR İŞÇİYE YOK

Maaşlarını alamayan çalışanlar adına konuşan Belediye-İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan, hiçbir yasal dayanağı olmamasına rağmen Konyaaltı Belediyesi'nde işçi-memur ayrımı yapılarak maaşların ödenmediğini belirtti. Konyaaltı Belediyesi çalışanları arasında yapılan bu ayrımcılık nedeniyle rahatsız olduklarını dile getiren Mercan, “Bugün bizleri burada bir araya getiren, yağmur çamur, sıcak soğuk demeden, herkesin iğrenerek baktığı koşullarda çalışan emekçileri yok sayan anlayışlarıdır. Önce müteahhidin, onun, bunun, eşin, dostun alacağını değil, emekçinin alın terinin karşılığı olan ücreti ödeyeceksiniz. Ondan sonra emekten, emekçi sevgisinden bahsedeceksiniz. Lafa gelince, emekten, emekçiden bahsedenlerin, icraata gelince biz emekçileri görmezden geldikleri, önceliği emekçilere vermedikleri için öfkeliyiz” dedi.

BÖLÜK PÖRÇÜK ÖDEDİKLERİ İÇİN ÖFKELİYİZ

Geçtiğimiz aylarda da maaş ödemeleri konusunda sıkıntılar yaşandığının altını çizen Mercan, “Başkalarına öncelik verip, sıra biz emekçilere gelince ücretlerimizi bölük pörçük ödedikleri için öfkeliyiz. Hepiniz biliyorsunuz geçen ay da bu sıkıntıları yaşadık. Geçen ay ücretlerimiz bölük pörçük yattı. Ayın 15’inde 10 bin TL sonra 5 bin TL sonra geri kalan kısmı 20 gün içerisinde yattı. Sendikamız bu sıkıntıların tekrarlanmaması için belediye yönetimiyle defalarca görüştü. Ancak ücret alamama sıkıntısını bu ay da yaşıyoruz. Bu ay maaşların düzenli yatması için defalarca belediye yönetimiyle görüştük. Biz emekçiler olarak, Konyaaltı halkına hizmette aksama olmaması için bugüne kadar elimizden geleni yaptık. Ancak bizim gösterdiğimiz hassasiyeti, işveren göstermedi. Bir emekçinin huzur içinde çalışması için, akşam ne yiyeceğini, borcunu harcını düşünmemesi, alın terinin karşılığı olan ücretini alması gerekir. Aksi taktirde verimli bir şekilde çalışamaz” ifadelerini kullandı.

BİZ BELEDİYENİN KASASINI İSTEMİYORUZ

Çalışanların artık sabredecek durumlarının kalmadığını ve bıçağın kemiğe dayandığını söyleyen Belediye-İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Mercan, “Bizi düşünmeyenleri biz de düşünmeyiz. Başkaları seçim derdinde olabilir, ama biz geçim derdindeyiz. Hepimiz evimizi geçindiren analarız babalarız. Hepimizin borcu harcı var. Evi kira olan, ev taksiti olan, eşine dostuna borcu olan var. Biz anayız. Babayız. Çocuğumuz harçlık istediğinde ona ‘evladım bu ay maaş vermediler sana harçlık yok’ dedirtmek zorunda bırakmaya, bizleri çocuğumuz önünde küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok. Hiç kimsenin alacaklılarımıza karşı bizi yalancı çıkarmaya hakkı yok. Bizler emekçiyiz, emeğimiz karşılında alın terimizin karşılığında aldığımız ücretlerle geçiniyoruz. Bu geçim derdinde bizlere alın terimizi ödemeyenler, sadece bizleri değil ailelerimizi de açlığa, huzursuzluğa mahkum ediyorlar. Buna izin vermeyeceğiz. Biz belediyenin kasasını değil, alın terimizin karşılığı olan ücretlerimizi istiyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER