© Adalya Medya 2021

AGC 40.yaşını kutladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 40. kuruluş yıldönümü töreni ve iftar programı düzenlendi. Törende, AGC üyeliğinde 40 yılı dolduran gazetecilere plaket verildi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 40. kuruluş yıldönümü töreni ve iftar programı Double Tree Hilton Otel’de düzenlendi. Programın açılış konuşmasını yapan AGC Başkanı İdris Taş, cemiyetin gücünü meslek ilkelerinden aldığını ifade etti. AGC'nin Akdeniz Gazeteciler Federasyonu'nun da kurucusu olduğunu aktaran Taş, Cumhuriyet'in 100. yılında tarihi Kaleiçi'nde Türkiye'nin en şık basın galerisini geliştirdiklerini kaydetti.

Taş, basın galerisini her gün çok sayıda turistin gezdiğini anlatarak, AGC'nin kentte adeta turizm elçiliği de yaptığını vurguladı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) 40. kuruluş yıldönümüne etkinliğine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise, Antalya'nın 40 yıl boyunca sesi, sözü ve kalemi olarak görev yapan Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin 40. Kuruluş Yıldönümüne katıldığından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AGC ŞEHRİMİZİN SESİ OLDU

Gazetecilik mesleğinin demokrasinin temel taşlarından biri olduğuna dikkati çeken Ersoy, "Basın mensuplarımız, özverili çalışmalarıyla toplumun bilgiye erişim hakkını güvence altına alarak, demokrasimizin sağlıklı işlemesi için önemli bir görevi yerine getirmişlerdir. Bu önemli görev ve sorumluluğu başarıyla sürdüren Antalya Gazeteciler Cemiyeti bu yıl 40'ıncı yaşını kutluyor. Siz değerli Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyeleri, gazetecilik mesleğinin önemini her zaman en üst seviyede tutarak, toplumun haber alma hakkını korumak için çaba gösterdiniz. 40 yıl boyunca şehrimizin sesi oldunuz, haberleri objektif bir şekilde sunarak toplumun bilinçlenmesine katkı sağladınız" dedi.

‘GAZETECİLER İYİDEN YANA OLANLARDIR’

 AGC ile gazetecilerin hatıralardan oluşan "Neler yaşadık neler" adlı kitapla tanıştığını belirten Antalya Valisi Hulusi Şahin ise, gazetecilerin biriktirdiği hatıralar bir kitaba sığmayacak kadar fazla olduğuna dikkat çekti. Antalyalı gazetecilerin doğruyu tereddüt etmeden kamuoyunun önüne getirdiğine işaret eden Şahin, "Yanlış bir şey varsa da onu kamuoyunun önüne getirmekte tereddütte bulunmuyorlar. Gazetecilik bu değil midir? Bunu çok değerli buluyorum. Gazeteciler doğrudan, iyiden yana olanlardır. Antalyalı gazeteciler bunun örneğini 40 yıldır çok güzel bir şekilde veriyor" diye konuştu. Törenin sonunda, AGC üyeliğinde 40 yılı dolduran gazetecilere plaket verildi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER