© Adalya Medya 2021

59 vatandaş kurtarıldı

Teleferik kazası sonrasında 10 kabinden 18'i havadan helikopter ile olmak üzere toplam 59 kişinin tahliye edildiği, Kalan 14 kabinde tahliye çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Bugün saat 17:28'de Sarısu teleferik hattında bir teleferik direğinin kırılması sonucu 1 kabin hasar görmüş, 24 kabin havada mahsur kalmıştır. Sarısu Teleferik kazasında Saat 00:40 itibariyle 10 kabinden 18'i havadan helikopter ile olmak üzere toplam 59 kişi tahliye edilmiştir. Kalan 14 kabinde tahliye çalışmaları devam etmektedir.

Düşen kabinde bulunan 8 vatandaşımızdan maalesef 1970 doğumlu Memiş Gümüş isimli bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 7 vatandaşımız yaralanmış, yaralı vatandaşlarımız acil müdahale edilerek hastaneye sevk edilmiştir.

Antalya Valisi Hulusi Şahin, teleferik kabinlerinin bağlı olduğu halatların şu an stabil durumda olduğunu helikopter ile müdahale esnasında bu stabil durumu bozmamak için hassas davranıldığını söyledi. Şahin ayrıca 59 tahliyenin 40’nın ipli tahliye yöntemi ile yapıldığını aktardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER