© Adalya Medya 2021

Kalıcı konutların temeli atıldı

Hatay’da depremzedelerle birlikte iftar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kahramanmaraş’ta 7 bin 353 mesken ile 620 köy evinin temelini attıklarını, bugün de Hatay’da 3 bin 122 konutun yapımı için kolları sıvadıklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Hatay’daki Büyükdalyan Konteyner Kenti’nde depremzede ailelerle iftar yaptı. İftar yemeği sonrası bir konuşma yapan Erdoğan, Sanayicisinden, işçisine, çiftçisinden esnafına toplumun tüm kesimlerini desteklediklerini, bunları yaparken depremzedeleri bir an önce kalıcı konutlara kavuşturacak çalışmaları da ihmal etmediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Kahramanmaraş’ta 7 bin 353 mesken ile 620 köy evinin temelini attıklarını, bugün de Hatay’da 3 bin 122 konutun yapımı için kolları sıvadıklarını bildirdi.

Bunun dışında 400 yataklı Antakya Devlet Hastanesi, 600 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi, 200 yataklı Acil Durum Hastanesi ve 300 yataklı Defne Devlet Hastanesi’nin inşasına başladıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bunlara ilaveten Hatay’a 1000 yataklı, en modern teknolojiyle donatılmış bir şehir hastanesi kazandıracağız. Şehrimiz genelinde toplamda 238 bine yakın konut ve köy evinin inşasını bir sene içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Nasıl daha önce diğer afet bölgelerinde verdiğimiz sözleri tek tek yerine getirdiysek Allah’ın izniyle Hatay’da da aynısını başaracağız. İş yerine laf üretenlere, ortada elle tutulacak hiçbir eserleri olmadığı hâlde, sağda solda laf yapanlara, bu milletin gücünü ve kudretini göstereceğiz” dedi.

“HÜZÜN MEVSİMİNİ BAHARA ÇEVİRECEĞİZ”

Depremzedelerden gönüllerini ferah tutmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz ne Hatay’ı sahipsiz bırakırız ne de Hataylıları kaderlerine terk ederiz. Devletiyle, belediyesiyle, hayırseveriyle, sivil toplumuyla, gönüllüsüyle hep beraber sizlerin yanındayız. Yaralarımızı birlikte saracak, bu badireyi birlikte aşacak, içinden geçtiğimiz bu hazan ve hüzün mevsimini inşallah birlikte bahara çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’taki seçimlerden sonra da tüm enerji, güç ve kapasitelerini bölgeye yoğunlaştıracaklarını belirterek “Sizlerden geleceğinize hayallerinize sahip çıkmanızı bekliyorum. Hataylı kardeşlerimizin kendileriyle birlikte 85 milyonun tamamı için en hayırlı kararı vereceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

 “HATAY’I DAHA GÜVENLİ BİR ŞEHİR HÂLİNE GETİRECEĞİZ”

 

Deprem öncesi istihdamın 6 bin olduğu sanayi sitesinde, depremden sonra bu sayının 1500’e düştüğünü, daha sonra bu sayının 3 bine çıktığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki istihdamın yeniden 6 bine çıkması temennisinde bulundu.

Deprem sebebiyle şehri terk ettiği için buradaki işine dönemeyenlerin bulunduğunu anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kurulumu devam eden geçici barınma merkezlerinin çoğalmasıyla, kalıcı konutların inşaatlarının başlamasıyla, havaların da ısınmasıyla, şehir dışına gidenler inanıyorum ki hızla geri dönecektir. Hep söylediğim gibi, şehirlerimize, oradaki evimize, işimize, iş yerimize toprağımıza velhasıl geleceğimize sahip çıkmalıyız. Sizler hızla çalışmaya, üretmeye başlayarak bu doğrultuda örnek bir adım attınız. Hepinizden Allah razı olsun. İnşallah el birliğiyle Hatay’ı eskisinden daha güvenli, daha huzurlu, daha müreffeh, daha cazip bir şehir hâline getireceğiz. Bunu başarana kadar hiçbirimize durmak, dinlenmek yok” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER