© Adalya Medya 2021

Galibiyet hasreti sürüyor

Trendyol Süper Lig'in 5. hafta karşılaşmasında Bitexen Antalyaspor, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup oldu. Fenerbahçe'nin gollerini Edin Dzeko, İrfan Can Kahveci ve Sebastian Szymanski kaydederken, Bitexen Antalyaspor'un golleri ise Buksa'dan geldi.

Trendyol Süper Lig 2023-2024 sezonunun 5’inci haftasında Bitexen Antalyaspor, deplasmanda Fenerbahçe’ye konuk oldu. Karşılaşmanın ilk bölümünde Antalyaspor oyunu Fenerbahçe ceza alanı çevresine yıkmayı başardı. 31’inci dakikada kendi yarı alanında topu kapan Antalyaspor’da Saric, faule maruz kalmasına rağmen topu Van De Streek’e aktarmayı başardı. Onun pasında hareketlenen Adam Buksa, harika bir hareketle üç savunma oyuncusunu da saf dışı bırakarak, kaleci Livakovic ile karşı karşıya kaldı ve yerden sert vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve skoru 1-0 yaptı.

Golden sonra hareketlenen Fenerbahçe, oyunu dengelemeyi başardı. Fenerbahçe’nin 45+1’inci dakikada sol kanattan geliştirdiği atakta Ferdi’nin ortasında Serdar Aziz penaltı noktası üzerinden kafayla arkaya aşırdığı topa kale önünde Dzeko uçarak kafayı vurdu ve skoru eşitledi. İlk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya daha etkili başlayan ekip Fenerbahçe’ydi. 57’nci dakikada ön alan baskısıyla rakip ceza alanı önünde topu kapan Szymanski’den pası alan Dzeko ortasını yaptı ve arka direkteki İrfan Can Kahveci kafa vuruşuyla Fenerbahçe’yi 2-1 öne geçirdi.

Antalyaspor’da, Fenerbahçe savunmasının bir türlü uzaklaştırmadığı topu kapan Yehezkel’in dokunuşu sonrası Buksa çizgi üzerinden yakın köşeye sert vurdu ve 64’üncü dakikada skoru 2-2’ye getirdi. 80’inci dakikada Fenerbahçe’nin sağ kanattan kullandığı kornerde İrfan Can’dan pası alan Szymanski, ceza alanı sağ çaprazından sol ayağının içiyle uzak köşeye gönderdiği plasesinde top ağlara gitti ve Sarı lacivertli ekip maçta bir kez daha öne geçti. Maçta başka gol olmayınca mücadele 3-2 sona erdi.

STAT: Şükrü Saraçoğlu Stadyumu

HAKEMLER: Halil Umut Meler, Emre Eyisoy, Kerem Ersoy

Fenerbahçe: Dominik Livakovic, Osayi-Samuel, Becao, Serdar Aziz, Ferdi Kadıoğlu, Miha Zajc (Dk. 70 Miguel Crespo), Fred, Cengiz Ünder (Dk.5 İrfan Can Kahveci), Sebastian Szymanski (Dk. 89 Alexander Djiku), Dusan Tadic Dk. 89 Ryan Kent), Edin Dzeko.

Antalyaspor: Helton Leite, Bünyamin Balcı (Dk. 85 Britt Assombalonga), Dario Saric, Adam Buksa, Sam Larsson, Güray Vural, Erdal Rakip (Dk. 71 Ramzi Safuri), Erdoğan Yeşilyurt (Dk. 64 Sagiv Yehezkel), Ömer Toprak, Van De Streek, Veysel Sarı.

 GOLLER: Dk. 45+1 Edin Dzeko, Dk. 56 İrfan Can Kahveci, Dk. 80 Sebastian Szymanski (Fenerbahçe) Dk. 31 ve Dk. 64 Adam Buksa

SARI KARTLAR: Becao, Osayi-Samuel, M. Crespo (Fenerbahçe), Ömer Toprak, Erdoğan Yeşilyurt (Antalyaspor)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER