© Adalya Medya 2021

AESOB, MSKM’de iftar verdi

AESOB, Antalya’daki esnaf, siyasi partilerin adaylarını ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini iftar yemeğinde buluşturdu.

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nin (AESOB) geleneksel iftar programı, Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa Antalya Valisi Hulusi Şahin başta olmak üzere Antalya Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, Kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti başkanları ve esnaflar katıldı. Program İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya tarafından yapılan dua ile başladı.

‘Ramazan dayanışma ayıdır’

Programa katılan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'nın güzel bir birlik ve beraberlik görüntüsü sergilediğini söyledi. Bu birlik ve beraberliğin devam etmesi gerektiğinin altını çizen Vali Şahin, "Ramazan ayı, dayanışma ve iyilik ayıdır. İyiliklerin artırılacağı aydır. Bizde hepimiz birer birey olarak daha ne kadar iyilik yapabilirim, insanlara nasıl faydalı olabilirim? diye bir nefis muhasebesi içerisinde olmamız ve yaptığımız ile yetinmeyip daha fazlasını yapmanın arayışı içerisinde olmamız gereken bir ay. Bu ayda fakirleri sevindirelim, öğrencileri destekleyelim, akrabalarımıza destek olalım, komşuluk hukukunu gözetelim ve Ramazan'ın ruhuna varalım. Ramazan sadece gün boyu aç kalmaktan ibaret değil. Kur'an indiği için Ramazan ayının mübarek olduğunu unutmalayım. Kur-an'ın da bir hayat kitabı olduğunu ve bize her zaman iyiliği emrettiğini unutmayalım" dedi.

‘Allah birliğimizi bozmasın’

"Bundan sonrada yine hep birlikte hayırlı Ramazan aylarında, daha güzel günlerde buluşmayı diliyorum" diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise, "Allah'ım birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın" ifadelerini kullanarak herkese hayırlı Ramazanlar diledi.

Dere, huzur ve barış diledi

Ramazan ayının afet ve felaketlerin yaşanmadığı, savaşların sona erdiği, tüm dünyada huzur ve barışın hakim olduğu, çocukların ve masumların ölmediği, kimsenin aç ve açıkta kalmadığı bir ay olmasını dileyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise, "Ramazan ayının insani ve ahlaki meziyetlerimizin yeniden yeşermesine vesile olmasını, tüm İslam Alemine, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini umut ediyorum" dedi. 31 Mart yerel seçimlerinin yaklaştığına da dikkat çeken Dere, "Seçimlerinin sağduyulu demokratik bir ortamda karşılıklı hoşgörü, huzur ve barış içerisinde gerçekleştirilmesi temennisiyle, tüm adaylara çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyorum. Herkesi vatandaşlık görevini gerçekleştirmeye, demokratik hakkı olan oy kullanmaya davet ediyorum. Yerel seçimler şimdiden ülkemize, milletimize, esnaf ve sanatkarlarımıza ve tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah kazanan Antalya olsun” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER