© Adalya Medya 2021

İstifa bekledi, istifa ediyor

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 20 Temmuz’da ihraç edileceği bilgisini alınca 19 Temmuz’da istifa edeceğini açıkladı.

CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 20 Temmuz’da partisinden ihraç edileceğini belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “19 Temmuz’da istifa edebilirim. Bundan sonra bağımsız olarak yoluma devam edeceğim.” dedi.

Bolu’dan Ankara’daki CHP genel merkezine başlattığı Değişim ve Adalet Yürüyüşü’nü tamamlayan Tanju Özcan, görevine döndü. Belediye binasında basın toplantısı düzenleyen Özcan, 20 Temmuz günü partisinden ihraç edileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“İstifa mı ederim, yoksa ayın 20’sini mi beklerim? Genel eğilim nasıl olursa ben hepsine varım. Arkadaşlarımızla bu konuyu görüşüyoruz. Ona göre karar vereceğim. CHP’den atıldıktan sonra bağımsız olarak yoluma devam edeceğim.”

“EKREM BAŞKAN GEÇ KALIYORSUN”

Tanju Özcan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da genel başkanlık için çağrıda bulundu:

Ekrem İmamoğlu’nu desteklemek istiyorum da “Ben adayım” demedi ki. Ben sadece şunu söyledim. Kamuoyunda şu anda öne çıkan isim Ekrem İmamoğlu. Ekrem İmamoğlu da taşın altına elini koymalı, masaya yumruğunu vurmalı. “Bu düzen artık değişmeli, ben de varım” demeli. Demediği her gün de güç kaybediyor. Bir dostu, kardeşi olarak uyarıyorum.

 Siyaseten badem bıyıklı demiştim ya Canan Kaftancıoğlu İstanbul delege seçimlerini hileyle, hurdayla nasıl kazanıyor. Takip ediyorum orayı da. Ekrem Bey de bunları biliyor. Ekrem Bey dürüst adamdır, mert adamdır. Canan Kaftancıoğlu’nun kafasından geçen şeytanca hileler onun aklına bile gelmez. O şeytanlıkları bilmez ama geç kalıyorsun, Ekrem Başkan geç kalıyorsun. Artık bir karar ver ve bunu kamuoyuna açıkla lütfen.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER