© Adalya Medya 2021

'Depremzedeler 12 yıldır barakada'

Van mitinginde konuşan CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Van’da 2011’de deprem oldu. Ben o depremde buraya geldim, bir gece de burada kaldım, ertesi gün depremzedelerle buluştum. 12 yıl geçti, hala 100’e yakın aile barakalarda oturuyor, hala” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla beraber Van Millet Buluşmasına katıldı. CHP lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Van Mitinginde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

-“Büyük haksızlıklar yapıldığını, demokrasinin ayaklar altına alındığını, seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Söz veriyorum, bütün bunları çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz.”                        

-“Belediyeden atılan 306 işçi kardeşim var, onların tamamını görevlerine iade edeceğim tamamını. Nerede bir adaletsizlik varsa adaletsizlikle mücadele etmek benim boynumun borcudur.”

-“ KPSS’de yüksek puan alıp sözlüde elenenler var. Beyler beğenmiyorlar sözlüde elenenleri. Sözlü sınavı kaldıracağım, kim kazandıysa atamasını yapacağız.”

-“Ben saraylarda oturmaya alışkın birisi değilim. Hayatım boyunca ne saray gördüm, ne saraylarda oturdum. Sarayda değil Mustafa Kemal'in Çankaya’sına gideceğim orada oturacağım. Mütevazı bir yaşam sürdüreceğim. Sizler gibi olacağım. Halktan birisiyim zaten, halktan birisi gibi yaşamaya da devam edeceğim.”

-“2011’de deprem oldu. Ben o depremde buraya geldim, bir gece de burada kaldım, ertesi gün depremzedelerle buluştum. 12 yıl geçti, hala 100’e yakın aile barakalarda oturuyor, hala. Geçen hafta eşim geldi, o ailelerle görüştü. Sitem ettiler haklı olarak, neredeydiniz bugüne kadar diye. Söz veriyorum, Vanlılara söz veriyorum; geleceğim Cumhurbaşkanı seçildikten sonra önce o ailelere gideceğim, onların bütün sorunlarını çözeceğim, o zaman onlardan helallik isteyeceğim.”

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Büyük haksızlıklar yapıldığını, demokrasinin ayaklar altına alındığını, seçimle gelenlerin görevlerinden alındığını biliyorum. Söz veriyorum, bütün bunları çözeceğim. O kayyum denen garabet uygulamayı tümüyle bitireceğiz” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER