© Adalya Medya 2021

Yıldırım’dan Mamak cevabı

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş’ın ‘benden Mamak Belediye Başkan adaylığını istedi vermeyince beni karalamak için TV’lere çıkıyor’ sözlerine yanıt verdi.

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, gazeteci Özlem Gürses, Gürkan Hacır'la Taksim Meydanı programına konuk oldu.

YAVAŞ "YILDIRIM, MAMAK ADAYLIĞINI İSTEDİ" DEMİŞTİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ‘Az Önce Konuştum’ programında İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım'ın usulsüzlük ve ihaleye fesat karıştırma iddialarıyla ilgili "İhaleye fesat karıştırmak konusunda onun tecrübesi çoktur şimdilik o kadarını söylüyorum. Cengiz Topel Yıldırım geldi benden Mamak Belediye Başkanlığını istedi. Bizde vermeyince bu sefer bütün televizyonlara sadece Mansur Yavaş’ı karalamak için gidiyor. Ruh sağlığını kaybetmiş bu arkadaş." diyerek yanıt vermesi programda masaya yatırıldı.

Yavaş'ın sözlerinin ardından İYİ Parti'nin Ankara adayı Cengiz Topel Yıldırım, tv100 yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Cengiz Topel Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları:

İYİ Parti’den aday olacağımın duyulması üzerine CHP genel başkanı Özgür Özel görüşmek için beni davet etti, bu adaylıktan duyduğu üzüntüyü ifade etti, bunu engellemek için uğraştı. Bu uğraşının bir parçası olarak, beni siz davet ettiniz onun ricası üzerine sizinle görüşmeyi kabul ettim. Bu görüşmede gözlerinizin içine baka baka İYİ Parti adayı olacağımı söyledim. Bunun üzerine, durduk yere Mamak Belediyesi konusunu siz açtınız ve atadan kalan arsanızı çocuklarınız arasında bölüştüren bir tavırla “Mamak’ı da Mesut’a verdim” dediniz.

Sizden farklı olarak, yaptığım özel görüşmeleri kamuoyuyla paylaşmak ve olayları çarpıtarak anlatmak gibi bir adetim yoktur. Dolayısıyla, rahat olabilirsiniz; gerek sizinle gerek Özgür Bey ile yaptığımız görüşmelerde konuştuğumuz konular, siz yalan söylemediğiniz sürece, bende saklı kalacaktır.

 

Ben randevu talep edip hiçbir liderle görüşmedim. Bu sürecin gelişimi şöyle: Aralık ayının ikinci ya da üçüncü haftasında sayın Aylin Nazlıaka beni aradı. 'Başkanım görüşebilir miyiz' dedi. Bunun üzerine 22 Aralık'ta Nazlıaka ile görüştük. Burada siyasetten konuştuk. Kendisine hayırlı olsun dedim. Görüşmemizi bitirdik.

11 Ocak'ta tekrar Nazlıaka ile görüşme yaptık. Nazlıaka beni Özgür Özel ile görüştürmek istediğini söyledi. Nazlıaka 'biz ayrı ayrı olduğumuzdan ziyade birlikte olduğumuzda başarılı oluruz' diyor. Bunun üzerine Özgür Özel ile görüşürüm dedim. Buna hayır demenin doğru olmayacağını düşündüm. 14 Ocak'ta Nazlıaka 'beni Özgür Özel ile görüştüreceğini' bana mesaj olarak yazdı. O mesaj duruyor. Bunun üzerine 15 Ocak pazartesi günü CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkanlık makamınde ben, Nazlıaka ve Özgür Özel sohbet ettik. Ben "Ömer Lütfü Avşar'dan bana Mansur Yavaş'tan randevu al" talebinde bulunmadım.

17 Ocak çarşamba gününün akşamında Nazlıaka beni arayıp 'Mansur Yavaş sizi arayacak, yarın öğleden sonra beraber görüşeceğiz' şeklinde mesaj attı. Bu mesajda bende var. Bu mesajdan sonra Nazlıaka'yı arayıp görüşme içeriğini sordum. Kendisi bu görüşmenin Özgür Özel'in talebi ve bilgisi dahilinde olduğunu söyledi.

18 Ocak perşembe günü saat 13.47'de belediye özel kaleminden aradım. 16.15'te müsaitliğim varsa Mansur Yavaş'ın beni makamına davet ettiğini söylediler. Bunun üzerine Nazlıaka'yı aradım. 16.15'te orada olacağımı söyledim. Yavaş ile 15-20 dakika sohbet edip ayrıldık.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER