© Adalya Medya 2021

Türkiye’de bir ilk

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Meme Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezin açılışıyla 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftasında erken tanının önemine dikkat çekmek istediklerini söyleyen Rektör Özkan, Türkiye’de devlet kurumlarında bir ilk olan Meme Sağlığı ve Hastalıkları Merkezinde muayene, tanı, tedavi ünitelerini tek bir çatı altına topladıklarını belirtti.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde Türkiye’de devlet kurumlarında bir ilk olan Meme Sağlığı ve Hastalıkları Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Hayırseverlerin desteği ile hayata geçirilen merkezin açılışı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın katılımlıyla gerçekleştirildi. Merkezin açılışına Hastane Başhekim Prof. Dr. Yıldıray Çete, Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ömer Özkan, Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cumhur Arıcı, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Fidan Korcum Şahin, Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Tatlı, Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebru Özan Sanhal, hayırseverler Şükrü Ceylan, Seniha Ceylan, Emel Ceylan Köşk, akademisyenler ve sağlık personelleri katıldı.

TÜRKİYE’DE DEVLET KURUMLARINDA BİR İLK

Akdeniz Üniversitesi Hastanesine bir birim daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Merkezin Türkiye’de devlet kurumlarında bir ilk olduğunu ifade etti. Kanser Haftası dolayısıyla farkındalığı artırmak adına açılışı özellikle bu hafta yapmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan “Biraz önce meme merkezimizi hep beraber gezdik. Bu güzel merkezi hayırseverlerin desteği ile kurduk. Çok teşekkür ediyorum kendilerine. Bu tür kurumlar devletin desteği ile hayırseverlerin desteği ile çok farkı yerlere ulaşıyor. Bu anlamda diğer hayırseverlere de çağrıda bulunalım. Daha güzel işleri hep birlikte yapalım.” dedi.

TEK MERKEZ ALTINDA YORULMADAN TEDAVİ

Muayene, tanı ve tedavinin tek bir çatı altında yapılacağını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan “Meme kanseriyle çok sıklıkla karşılaşıyoruz. Sadece kadınlarda değil erkeklerde de oluyor. Bu bağlamda bu merkezin amacı, hastaların tek merkez altında yorulmadan teşhis, tedavi olmaları. Genel cerrahi, plastik cerrahi, onkoloji,  radyoloji ile hasta muayenesi, tanısı, planlaması, tedavisi burada yapılacak. Türkiye’de bir ilk. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Herkes için, Antalya için. Buradaki ekip, işinde en üst düzey tecrübeye sahip bir ekip. Antalya çok şanslı bu anlamda.” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER