© Adalya Medya 2021

Türk Sağlık Sen’den iptal davası

Türk Sağlık Sen, Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmeliği ve Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'ndeki değişikliklere yönelik Danıştay'a iptal davası açtı.

Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan, 12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmeliğinde ve 25 Ağustos’ta yayınlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te çalışanları mağdur eden düzenlemeler olduğunu ve sendika olarak Danıştay’da iptal davası açtıklarını söyledi.

‘Düzenleme çalışan aleyhine’

Çalışanların hakkının her platformda mücadelesini verdiklerini belirten Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Turhan Turan,  Türk Sağlık-Sen olarak hem hukuki süreci hem de bakanlıkla görüşmeleri titizlikle yürüterek çalışanların mağduriyetlerinin önüne geçmek adına çaba harcadıklarını bu bağlamda çalışanları mağdur eden Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmeliğinde ve 25 Ağustos’ta yayımlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’teki çalışan aleyhine yapılan düzenlemeleri mahkemeye taşıdıklarını söyledi.

‘Taban, teşvik ve destek ödemeleri çok düşük’

Danıştay’a açılan iptal davasının kapsamından bahseden Başkan Turan, “Açtığımız davalar düzenlemelerde kapsam dışı bırakılan çalışanlar ve teşvik ek ödemesinden mahrum edilen tüm çalışanlarının bu mağduriyetlerinin sonlanması, taban, teşvik ve destek ödemeleri çok düşük bırakılan sağlık hizmetlerinin cefakâr çalışanlarının hakkını teslim edilmesi içindir.

Mücadelemiz çalışanları mağdur eden düzenlemelerin yeniden değerlendirilmeye alınması içindir. Taban, teşvik veya destek adı her ne olursa olsun yapılan tüm iyileştirmeler olumludur fakat çalışanlar adına makul dertlerine derman olabilecek düzenlemeler olması da bize göre bir zorunluluktur. Sosyal devlet ilkesinin gereğini hatırlatmaya,  hak edene hakkının verilmesi adına vicdanların sesi olmaya devam ederek çalışanların haklı talepleri için mücadeleyi her daim sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER