© Adalya Medya 2021

Turist Destek Hattı sorun çözüyor

Turist Destek Hattı (TSC) isimli firma 6 dilde verdiği hizmet ile Antalya’daki turistlerin sıkıntıları ve taleplerini ilgili kurumlara iletmede köprü vazifesi görüyor.

Tourist Services Turistik Hizmetler Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Azeri işadamı Kamran Shukurov, 2018 yılından bu yana Turist Destek Hattı olarak kentimize gelen turistlere;  İngilizce, Almanca, Rusça, Türkçe, Flemenkçe, Ukraynaca olmak üzere 6 dilde hizmet verdiklerini söyledi. Merkezi Kepez İlçesi Ulus Mahallesi’nde bulunan ve 42 personel ile hizmet veren Turist Destek Hattı hakkında bilgi veren Shukurov, turizmin başkenti Antalya’da ve diğer turizm bölgelerinde adeta Turizm elçiliği yaptıklarını söyledi.

ANKET SORULARI YÖNELTİLİYOR

Turistlerin kentte yaşadığı sorunların çözümü ve taleplerinin karşılanması adına kurumlarla yaptıkları protokol çerçevesinde 7/24 hizmet verdiklerini söyleyen Shukurov, “Turizm alanında yaşanan sıkıntıların çözümü için Turizm elçisi gibi çalışıyoruz. Antalya’ya gelen turistlere anket sorularımızı yöneltiyoruz. Türkiye’de kaç gün tatil yaptınız? Hangi sıklıkla toplu ulaşımı kullanıyorsunuz? Bisiklet kiraladınız mı? gibi sorular sorup ileriki zamanlarda buna göre proje üretiyoruz. Soruların yanıtlarını Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve diğer Büyükşehir Belediyeleri ile paylaşıyoruz” dedi.

ÇÖZÜM MASASINA YÖNLENDİRİLİYOR

Antalya’ya gelen turistlerin genelde ulaşımdan ve çarşıdaki esnaftan şikayetçi olduklarını belirten Shukurov, 444 2 103 nolu Çağrı Merkezi hattına yapılan şikayetleri yine kendi bünyelerinde bulunan Çözüm Masası birimine yönlendirdiklerini Polis, Jandarma gibi birimlerle entegre çalıştıklarını söyledi.  Turizmin başkenti Antalya’da turizmin hassas bir konu olduğunun altını çizen Shukurov, gelen turistlerle iletişim kurmaları sayesinde bir çok konuyu çözüme kavuşturduklarını söyledi.

‘TAKSİYE BİNİP GELSİN’

Shukurov sözlerini şöyle sürdürdü: “ Geçen yılın Haziran ayında bir kadın turist tatil için Kemer’e gelmişti. Diskoda tanıştığı bir Türk vatandaşı tarafından eve götürülüp ve orada darp edilmişti. Kadın turist Çağrı Merkezimize gönderdiği fotoğraflı ‘Bana yardım edin beni öldürecek’ mesajı ile bizden yardım talep etti. Biz de hemen ilgili birimlere ilettik. Kadın turist hastaneye kaldırıldı. Bu tarz olaylar genelde yaşanıyor

“Aynı şekilde geçtiğimiz yıl Polonyalı bir kadın turist eşi ile birlikte Aksu ilçesi sınırlarında bir otele tatil yapmak için geldi. Giriş yaparken sokak köpekleri kendisine saldırdı. Ciddi şekilde yaralanan kadın turist, rehberini aradı fakat ulaşamadı. Aldığımız bilgiye göre yardımına koşan bir esnaf, 112 Acil hattını aradı ancak telefonun ucundaki görevli doktorumuz uygun değil şeklinde karşılık verdi. Yaralı kadın bir şekilde bize ulaştı. Bunun üzerine ben de 112’yi acili aradım ‘taksiye binip gelsin’ dediler. Turistin parası yoksa ne olacak? diye sordum. ‘Bizi ilgilendirmez’ dediler. Bunun üzerine kendi aracımızla hastaneye götürdük. Turizm elçilerimiz gece 1’e kadar kadının başında refakatçi olarak beklediler. Bir turisti kaybetmek çok kolaydır ama kazanmak çok zordur. Biz bu hassasiyetle işimizi yapıyoruz. Turizmin başkenti Antalya’da böyle durumlar olmaması lazım” diye konuştu.

7/24 ÜCRETSİZ HİZMET

Turist Destek Hattı olarak vatandaşların yardım taleplerine ve ihtiyaçlarına karşılık vermek için 7/24 hizmet verdiklerini belirten Shukurov, belediyelerle yaptıkları sözleşmeler kapsamında ücretsiz bir şekilde vatandaşın yardımına koştuklarını kaydetti. Bodrum, Fethiye, Marmaris, Kapadokya, İstanbul ve Antalya’da ekipleri olduğunu söyleyen Shukurov, 1 Mayıs’tan itibaren tüm Türkiye’de hizmet vermeye başlayacaklarını kaydetti. Antalya’ya gelen turistlerin her türlü şikayet ve talepleri için 444 2 103 nolu ihbar hattını aramalarını söyleyen Kamran Shukurov, Antalya Turist Kart isimli mobil uygulamasını telefonlarına yükleyerek de kendileri ile iletişim kurabileceklerini kaydetti.

MOBİL UYGULAMADA NELER VAR?

Turistler konumlarına en uygun hastane, eczane, bankamatikler, restoranlar, turistik yerler, plajlar, konsolosluklar, ulaşım, terzi, postane, çiçekçi gibi birçok noktaya erişim sağlanabiliyor. Kullanıcılar ayrıca mobil uygulama ekranından güncel döviz kurlarına, hava durumuna ulaşabilirken, şikâyet ve öneri bölümlerinden de bildirimde bulunabiliyor. Çağrı Merkezi bölümüne girdiklerinde şikâyetlerini yazılı olarak iletebilir veya Çağrı Merkezi danışmanımız ile Canlı görüşme yapabilir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER