© Adalya Medya 2021

Sebebi aşırı yoğunluk!

Cuma günü Akbank mobil uygulamasına girmeye çalışan kullanıcılar hatayla karşılaştı. Bayram öncesi yaşanan bu durum yoğun tepkilere neden olurken Akbank tarafından bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında sistemde 2 gün boyunca yaşanan sıkıntıdan dolayı mağdur olan Akbank müşterileri Cuma günü de mobil uygulamasındaki teknik arızadan dolayı işlem yapamadı. Banka tarafından yapılan açıklamada 'aşırı yoğunluk' sebep olarak gösterildi.

Akbank, mobil uygulamasına girmeye çalışan kullanıcılar hatayla karşılaştı. Bayram öncesi yaşanan bu durum yoğun tepkilere neden olurken Akbank tarafından bir açıklama geldi.

Sorunun aşırı yoğunluktan kaynaklandığı ve en kısa sürede çözüme kavuşturulacağı belirtildi.

Akbank'tan yapılan açıklamada "Sistemlerimizde yoğunluk nedeniyle yavaşlama ve aksamalar yaşıyoruz. Tüm birimlerimiz konuyla ilgili çalışmakta olup sürece dair bilgilendirme yapmaya devam edeceğiz. Yaşadığınız aksaklıktan dolayı özür dileriz" ifadeleri yer aldı.

Bankanın geçtiğimiz yılın Temmuz ayında 2 gün boyunca binlerce müşterisi mağdur olmuştu. Akbank, o dönemde resmi Akbank Twitter hesabından yapılan açıklamada, kanalların titizlikle yakından izlenmeye devam edildiği ifade edilirken, "Mağduriyet yaşayan müşterilerimizden ve paydaşlarımızdan bir kez daha özür dileriz" ifadeleriyle vatandaşa duyuruda bulunmuştu.

Tarihin en büyük bankacılık kesintilerinden birini yaşayan Akbank, 43 saatlik kesinti sırasında oluşan mağduriyetleri gidermek adına almış oldukları önlemleri açıklamıştı. Banka yetkilileri borçların faizlerinin geri ödenmesi ve gecikme faizinin alınmaması gibi önlemleri devreye sokmuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER