© Adalya Medya 2021

Sağlık torbaya sığmaz

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, hekimlerin/sağlık emekçilerinin haklarına ve toplumun sağlığına daha da zarar veren düzenlemeler içeren yasa teklifinin Türk Tabipleri Birliği ve birçok sağlık emek-meslek örgütüne danışılmadan hazırlanmış olmasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Mecliste görüşülmekte olan ‘Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’ teklifi hakkındaki, tüm illerde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklaması 20 Şubat 2024 günü Antalya Tabip Odası Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi ile ortak olarak yapılan basın açıklaması Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman tarafından okundu.

Dr. Karaman basın açıklamasında, hekimlerin/sağlık emekçilerinin haklarına ve toplumun sağlığına daha da zarar veren düzenlemeler içeren yasa teklifinin Türk Tabipleri Birliği ve birçok sağlık emek-meslek örgütüne danışılmadan hazırlanmış olmasının kabul edilemeyeceğini belirtti. Ayrıca açıklamada bu düzenlemelerin mevcut haliyle Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesine rağmen, yasal olmayan hususlarda düzenleme yapılmadan tekrardan kanun teklifine konulmasının Anayasa’yı ve Anayasa Mahkemesi’ni tanımama anlamına da geldiği dile getirildi. Dr. Karaman sözlerini “Hekimlerin/sağlık emekçilerinin haklarını alabildiği, toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesini önceleyen bir sağlık sistemini hep birlikte inşa edene dek hekimlik değerleri, meslektaşlarımızın hakları ve toplum sağlığı için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz.” diyerek tamamladı.

Basın açıklaması sonrası SES Antalya Şube Eşbaşkanı Şükran İçöz, TTB Merkez Konseyi Üyesi Prof. Dr. Nursel Şahin ve TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hafize Öztürk Türkmen de yasa teklifine ilişkin açıklamalarda bulundular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER