© Adalya Medya 2021

Mahkemeden ikinci kez ihraç

Antalya Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Taha Karaman ve 2 tabip Ankara 13.Bölge İdare Mahkemesinin göreve iade kararları bozulunca ikinci kez üniversiteden ihraç şoku yaşadı.

Bundan yaklaşık 8 yıl önce Barış Bildirisini imzaladıkları gerekçesiyle KHK ile Akdeniz Üniversitesindeki görevlerinden uzaklaştırılan ve 7 yılı aşan yargı mücadelesi sonrası göreve iade edilen Antalya Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taha Karaman, TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hafize Öztürk Türkmen ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Ulutürk Ankara 13. Bölge İdare Mahkemesince göreve iade kararları bozularak ikinci kez üniversiteden uzaklaştırıldı.

Konuyla ilgili olarak Eğitim Sen ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Antalya Şubesi, Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Antalya Şubesi ile ortak basın açıklaması  gerçekleştirildi. Basın açıklamasına Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri ve siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

Basın açıklaması kendisi de Barış Akademisyeni olan, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Gilgil tarafından okundu.  Açıklamada Dr. Gilgil  Anayasa Mahkemesinin bildiride suç unsur olmadığına, bu nedenle akademisyenlerin haklarında disiplin soruşturması açılmasının, yargılanmaların ve ceza verilmesinin ifade özgürlüğünün ihlali olduğuna karar verdiğini belirtti. Dr. Gilgil açıklamayı ”Bunca yıllık direnişimizin sonucunda görüyoruz ki, bizlerin ihraç edilmesine neden olan, bizleri terörle ilişkilendirmeye çalışan, akademik özgürlüklere sahip çıkmayan yöneticiler ve insan hakları ve hukuk kurallarını görmezden gelen kararlara imza atanlar var oldukça mücadele bitmeyecek”  diyerek tamamladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER