© Adalya Medya 2021

Çevre sağlığını tehdit ediyor

Antalya Tabip Odası, São Paulo Uçak Gemisinin ülkemizde sökülmesinin çevre sağlığı afetine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Antalya Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Cumhur İzgi, São Paulo uçak gemisinin sökülmesi işinin İzmir Aliağa’da yapılmasının, sonuçları on yıllar içinde ortaya çıkacak çevre afetine yol açabileceğinden endişe ettiklerini belirterek “Ülkemizde Aliağa’da yoğunlaşan gemi söküm sektörünün São Paulo uçak gemisi gibi yüksek miktarda asbest ve ağır metal içeren gemilerin sökümü ile ortaya çıkacak çevresel ve mesleki asbest maruziyetinin kontrolüne yönelik alt yapı, bilgi birikimi ve deneyimi bulunmamaktadır” dedi.

Yüksek miktarda tehlikeli atık taşıyan ve hiçbir ülkenin sökümünü üstlenmediği Sao Paulo gemisinin Türkiye’ye gelmemesi gerektiğini söyleyen Dr. M. Cumhur İzgi “Verilen izinler iptal edilmelidir. Sao Paulo ve diğer tüm zehirli gemiler, nerede yapılıyorsa orada sökülmelidir. Aliağa Gemi söküm tesisleri tam anlamıyla denetlenmeli ve çalışma koşulları işçi sağlığı ve güvenliğine uygun hale getirilmelidir. Mevcut yönetmeliklere kağıt üzerinde uyan ancak insan ve çevre sağlığını hiçe sayan işletmeler için bakanlığın verdiği izinler derhal iptal edilerek kapatılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER