© Adalya Medya 2021

Bu kitap ön yargıları yıkacak

Kemer'de yaşayan yazar Ali Osman Demirezen'in Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlaması beklenen "Türkiye 101: 101 İlginç ve Eğlenceli Soruyla Türkiye" kitabı çıktı.

Amazon üzerinden İngilizce olarak yayımlanan kitapta Türkiye'yi çok az tanıyan ya da hiç tanımayan potansiyel ziyaretçilere Türkiye hakkında bilgiler verilerek ön yargıları yıkılmaya çalışılıyor.

Yazar Ali Osman Demirezen ile yaptığımız söyleşide kitabın kısa sürede özellikle ABD, Hindistan ve Uzak Doğu ülkelerinden yoğun ilgi gördüğünü öğrendik. Sebebini ise yazar şöyle açıklıyor:

"Bu kitabı ülkemiz hakkında yeterince bilgi sahibi olmayan, filmlerdeki klişelerle Türkiye'yi tanıyan kişiler için yazdım. Özellikle ABD ve Uzak Doğu ülkelerinde Türkiye'nin tanıtımı çok az yapılıyor. Bu nedenle oradaki insanların Türkiye hakkındaki bilgileri çok kısıtlı veya yanlışlarla dolu. Örneğin yurt dışında yaşayan Türklere en çok sorulan sorulara bakın. "Türkler deveyi mi biniyor?", "Arapça mı konuşuyorsunuz?" ya da "Fes mi giyiyorsunuz?" gibi bizim için komik sorular soruyorlar. Ancak Türkiye'yi merak eden belki de ziyaret etmek isteyen bu insanlara derli toplu, eğlenceli ve kısa cevaplar veren bir kaynak şimdiye kadar yoktu. Kitabı yazmadan önce mevcut kaynakları, turistlerin talep ve sorularını, seyahat acentelerinin karşılaştığı tanıtım sorunlarını inceleyip ülkemizi, geleneklerimizi, doğru bilinen yanlışları 101 soruya indirgeyerek anlattım. Bundan sonra ülkemizi ziyaret etmek isteyen ancak kafasında soru işaretleri olan herkese bu kitabı okumasını tavsiye etmeniz yeterli olacaktır."

Şimdiye kadar klişe bilgilerle anlatılan, filmlerde yanlış tanıtılan ülkemizin doğru tanıtımına katkı sağlayacak bu eğlenceli kitabı aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

https://www.amazon.com/Triviers-Türkiye-Interesting-Questions-Traditions-ebook/dp/B0C6FL3F27

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER