© Adalya Medya 2021

ATF kapılarını açıyor

Antalya Turizm Fuarı’nın mimarı ve kurucusu turizmci Selçuk Meral, 26-27 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek fuarın “Move Your Tourism Move Your Country” sloganıyla kapılarını açacağını söyledi.

2019 yılında yola çıkan Antalya Turizm Fuarı (ATF23), bu yıl GMT Fuarcılık tarafından 26-27 Ekim tarihlerinde Antalya Expo Center’da gerçekleştirilecek. DoubleTree by Hilton Antalya City Centre’da gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral, Antalya Reklamcılar Derneği Başkanı Fulya Sarman ve Antalya Halkla İlişkiler Derneği Başkanı Güldal Siğinç ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş katıldı.

Fuar turizmcilere “Move Your Tourism Move Your Country”(Turizminizi taşıyon, ülkenizi taşıyın) sloganıyla kapılarını açacak. Turizm endüstrisinin tüm dinamiklerini 5’inci kez bir araya getirecek olan ATF23, 35 ülkeden 25 binin üzerinde turizm profesyoneli ve paydaşına tekrardan ev sahipliği yapacak. Bu yıl 25 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilecek fuarda 2 gün boyunca yüzde 100 turizm konuşulacak. Turizm endüstrisinin her sektöründen katılımcıyı ağırlayan fuarda 500’ün üzerinde katılımcı marka yer alacak. Seyahat ticareti endüstrisinin yeni ortaklıklar kurması ve bölgedeki en önemli oyuncularla mevcut iş ilişkilerini güçlendirmesinin hedeflendiği fuarın lansmanı şehir merkezindeki bir otelde gerçekleştirildi. Lansmanda konuşan Antalya Turizm Fuarı Kurucusu Selçuk Meral, turizmi bir memleket meselesi olarak gördüklerinin altını çizdi. “Bu düşünceyle renklerimizi seçerken kırmızı ve beyazı seçtik. Logomuzdaki kalp ile memleket aşkımızı ortaya koyduk” diyen Meral, “Bu sene ATF23 logomuza ay ve yıldızı da ekledik. Bu logoyla yaptığımız yazışmalar ile dünyanın her yerine taşıdık ay yıldızımızı. Türk turizminin konaklama sektörüyle ilgili bir araştırma yapıp onu 100. yıl kitimiz içerisinde yayımladık” ifadelerini kullandı.

“EN VERİMLİ TURİZM FUARI”

Daha önce kullandıkları ‘Move your tourism’ sloganına, ülkenin kalkınmasına destek olma amacını vurgulamak için ‘Move your country’ cümlesini de eklediklerini bildiren Meral, “‘Turizmini hareketlendir, ülkeni bereketlendir’ manasını taşıyor bizim için” dedi. Antalya Turizm Fuarı’nın sadece Türkiye’nin değil Akdeniz’in en verimli turizm fuarı olduğunu söyleyen Meral, “Şampiyonlar Ligi gibi olan katılımcı listemiz bunun bir ispatı. 2019 yılına kadar böyle bir şey yapılamamış. Neredeyse 40 yıllık turizm tarihinden bahsediyorum. Şimdi birlikte yapıyoruz ve fark yaratıyoruz. Hızla büyüyoruz. Yakın hedefimiz dünyayı Türk turizm profesyonelinin ayağına getirebilmek. İleri hedefimiz ise Türk turizmcisinin bu çözümcü yaklaşımını dünyanın farklı yerlerine de taşımak. Buralarda da Türk turizmi öncelikli çözümler üretmek, aynı zamanda dünya turizmiyle ilgili fikirler de üretebildiğimizi tüm dünyaya göstermek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ATF’NİN İNOVATİF BİR YAPISI VAR”

ATF’nin inovatif bir yapısı olduğunu da kaydeden Meral, “Birden fazla sayıda pazara hitap ediyor ve yerinde pazarlamayı önemsiyor. Oyunu biraz değiştirdiğimizi düşünüyorum. Oyunu değiştirirken de turizmci ve otelci olmanın birikimi bize çok yardımcı oluyor. Katılımcılar, acentalar için işi kolaylaştırdık ve daha efektif bir hal aldı. Dünyadaki fuarlar genelde 30 yıldır yapılıyor. Bu anlamda oyuna en son katılan turizm ihtisas fuarıyız. Onların eski olmaları avantajları ama otomatiğe bağlamış olmaları da handikapları. Hedefimiz ATF’nin dünyanın en önemli fuarı olması” dedi.

“SAVAŞ İSTER İSTEMEZ ETKİLEDİ

Filistin ve İsrail arasında devam eden savaşın fuara etkilerinden bahseden Meral, “Bizim Ortadoğu’dan 500 acente ağırlamak üzere bir hazırlığımız var. Buradan ister istemez biraz etkilendik. Uçakların iptal olduğunu görüyoruz. 2 bin tane acenteyi davet ederek Antalya’da ağırlıyoruz. 4 gündür listeleri tekrar tekrar yeniliyoruz. Savaşın etkisi ister istemez oldu” diye konuştu.

“İÇ PAZARI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Türk insanının daha kolay tatile çıkabilmesi gerektiğini belirten Meral, “İç pazarı çok önemsiyoruz, biz kendi adımıza üzerimize düşeni yapıyoruz. Çünkü, iç turizm sadece krizlerde hatırlanması gereken bir konu değil. Türkiye’nin ürün kalitesi yurt dışından daha iyi. Sadece ekonomik şartlar değil, insanımız dünyayı da gezmek istiyor” dedi. Ucuz hayat döneminin bittiğine de işaret eden Meral, hayat ucuzlamadığı sürece tatilin de ucuzlamayacağının altını çizdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER