© Adalya Medya 2021

Arı’dan beyin göçü vurgusu

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Türk gençlerinin yurt dışına giderek mesleğinin dışında işleri yaparak yaşamını idame ettirdiklerini bunun da sorumlusunun mevcut iktidar olduğunu savundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 23.11.2022 tarihinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçesi görüşüldü. Komisyonda söz alan CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, şunları söyledi:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; diğer Bakanlıklardan biraz daha farklı bir misyonu taşıdığı çok açıktır. Çünkü bu Bakanlığın çalışmalarıyla ülkemizde önemli gelişmeler elde edilebileceğini hatta siyasetin bu Bakanlık çalışmalarından daha da böyle elini çekmesi ve burada daha özgür çalışmalar yapılarak özellikle de teknolojik çalışmaların burada daha da başarılı olması gerektiğini düşünürüm. Çünkü ülke ne kadar gelişirse ne kadar katma değeri yüksek ürünler üretilirse, ülkemizde teknoloji, bilim ne kadar gelişirse bundan hepimiz mutluluk duyarız, gurur duyarız.

Konuşmasının devamında beyin göçü meselesine değinen Arı konu ile ilgili “Sunumunuzda yer aldığı için beyin göçü meselesine değinmek istiyorum. Gerçekten ülkemizden gençlerin hızlı bir şekilde yurt dışına gittiğini görüyoruz. Bunun sebeplerini doğru bir şekilde ortaya koymak ve buna bir çözüm üretmek zorundayız. Gençlerimiz doktor, mühendis olmuş, yurt dışına gidiyor ve orada mesleğini yapmadan ne iş olursa yaparak yaşamayı seçiyorlar.” dedi.

Gençlerimizin bu iktidara güvenleri kalmadı.

Devamında Arı konuşmasında “Gençlerimizin yurt dışına gitmedeki nedenleri nedir? Bu konuda samimi bir çalışma yapılması ve bunun önüne geçilmesi gerekir. Bu ülkede gençlerimizin gelecekle, hukuka güvenle ilgili kaygısı olduğu çok açık. Gençlerimiz ekonomiye güvenmiyor ve gelecek kaygısı içerisindeler ve ayrıca da mesleklerine gerektiği değer verilmemekte ve en önemlisi de artık bu iktidara güvenleri kalmadı. O nedenle, ifade ettiğim gibi, doktor olmuş, mühendis olmuş yurt dışına gitmeyi tercih eder duruma getirilmiş. Gençlerimizin bu kararı almaya yol açan iktidar bu sürecin baş sorumlusudur.” İfadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER